نام دامنه و تاثیر آن در سئو

انتخاب نام دامنه اولین گام برای ورود به دنیای کسب‌وکار اینترنتی است و انتخاب مناسب آن یکی از حیاتی‌ترین مواردی است که باید به آن توجه کنید. انتخاب یک دامنه مناسب می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در رشد و جایگاه برند شما داشته باشد. تأثیر نام دامنه بر سئو بسیار زیاد است و یکی از مواردی است که هنگام انتخاب نام دامنه باید به آن توجه کنید که در این مقاله به طور کامل آن را توضیح می‌دهم.

نام دامنه تا چه حد می‌تواند بر سئو سایت تاثیرگذار باشد

نام دامنه تا چه حد می‌تواند بر سئو سایت تاثیرگذار باشد؟

انتخاب نام دامنه یا دامین یکی از مهم‌ترین کارهایی است که در ابتدای راه‌اندازی هر کسب‌وکار اینترنتی باید صورت گیرد. دامنه در واقع نام اینترنتی هر سایت می‌باشد و انتخاب صحیح آن برای هر کسب‌وکاری بسیار حیاتی است.

نام دامنه می‌تواند نام برند شما باشد و یا الهام گرفته از نوع کسب‌و‌کار شما باشد.

اما هر نام دامنه‌ای ممکن است مناسب کسب‌وکار شما نباشد و باید هنگام انتخاب آن اصولی را رعایت کنید. یکی از مهم‌ترین تأثیرات دامنه، بر روی سئو سایت می‌باشد که باید انتخاب آن بسیار هوشمندانه انجام گیرد و تا حدودی به کسب‌وکار شما مرتبط باشد. یک دامنه خوب هم می‌تواند بر سئو تکنیکال سایت تأثیرگذار باشد و هم می‌تواند در ذهن کاربران به خوبی جای گیرد. در این مقاله با من همراه باشید تا به طور کامل به تأثیر نام دامنه بر سئو سایت بپردازم.

انواع دامنه‌های اینترنتی از نظر پسوند

انواع دامنه

پرکاربردترین دامنه ها در ایران و جهان

امروزه بیش از میلیون‌ها دامنه در اینترنت وجود دارند که دارای پسوندهای مختلفی مانند com. و یا net. می‌باشند.

برای هر کشور با توجه به نام کشور، یک پسوند اینترنتی وجود دارد مانند ir. و uk. که به ترتیب برای کشورهای ایران و انگلستان می‌باشد.

دستۀ دیگری از پسوند دامنه‌ها در اینترنت وجود دارد که مخصوص سازمان‌ها و ارگان‌ها می‌باشند و این پسوندها بیشتر برای آن‌ها کاربرد دارند، به‌عنوان مثال سایت سازمان سنجش در نام دامنه خود از پسوند org. استفاده کرده‌ است که نشان از سازمانی بودن این نام دامنه دارد.

به طور کلی هر دامنۀ اینترنتی (Network Domain) از دو بخش، دامنه و پسوند تشکیل شده؛ برای مثال در وب‌سایت Alisalahi.ir عبارت Alisalahi دامنه و عبارت ir. هم پسوند نامیده می‌شود.

همان‌طور که پیش از این هم اشاره شد، نام دامین از ارزش و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما باید در کنار این موضوع، به تأثیرگذاری پسوند هم به هنگام ثبت دامنه توجه داشته باشید. در ادامه به معرفی برخی از پرکاربردترین پسوندها در نام دامنه می‌پردازم:

  • پسوند com: بدون شک دامین‌های دات کام، بیشتر از هر پسوند دیگری به گوشتان خورده است؛ این پسوند که همواره از آن به‌عنوان رایج‌ترین نوع دامنه یاد می‌شود، مخفف عبارت Commercial به معنی تجاری است. بنابراین اگر وب‌سایت شما به دنبال معرفی محصولات، شرکت، ارائۀ خدمات و هرگونه فعالیت تجاری دیگری است، پیشنهاد می‌شود از پسوند com. استفاده کنید.
  • پسوند net: مخفف عبارت Network بوده و همان‌طور که از نامش هم پیداست، معمولا وب‌سایت‌هایی که در زمینه ارائۀ خدمات اینترنتی فعالیت می‌کنند، از این نوع پسوند بهره می‌برند.
  • پسوند org: اگر قصد دارید وب‌سایتی مربوط به یک فعالیت غیرتجاری را به ثبت برسانید، می‌توانید از دامنه org. استفاده کنید. این پسوند مخفف عبارت Non-Profit Organization بوده که به معنی سازمان غیرانتفاعی است؛ به خاطر داشته باشید به سازمان‌هایی غیرانتفاعی گفته می‌شود که مقصد تجاری ندارند مانند محیط زیست، سازمان‌های مربوط به فعالیت‌های بشردوستانه و امثال آن‌ها.
  • پسوند gov: مخفف کلمۀ Government بوده که به معنی دولت است؛ در نتیجه بیشتر وب‌سایت‌های دولتی پسوند gov. را برای انتخاب دامنۀ خود مورد استفاده قرار می‌دهند.
  • پسوند biz: نام این پسوند از عبارت Business(به معنی تجارت) الهام گرفته شده است. همان طور از معنی لغوی بیزینس پیداست، پسوند دات بیز معمولا برای ثبت دامنه شرکت‌های تجاری که در زمینۀ تجارت الکترونیک فعالیت دارند به کار می‌رود.
  • پسوند int: از این نوع پسوند برای ثبت‌نام دامنه‌های مربوط به سازمان‌های بین‌ المللی استفاده می‌شود؛ این پسوند مخفف کلمۀ International به معنی بین‎‌المللی است.
  • پسوند info: تقریبا در تمام زمینه‌ها عبارت info به معنی اطلاعات وارد دایرۀ لغات شده است؛ این عبارت مخفف کلمۀ Information بود و از پسوند آن، معمولا برای ثبت دامین‌های مربوط به سایت‌هایی که به دنبال ارائۀ اطلاعات در یک مورد خاص هستند، استفاده می‌شود.
  • پسوند edu: مخفف عبارت Education است؛ اگر قصد دارید که وب‌سایتی با محتوای آموزشی راه‌اندازی کنید، می‌توانید از پسوند edu. بهره ببرید.
  • پسوند ir: پسوند‌های دو حرفی در دامین‌ها، مربوط به دامنه‌های محلی هستند. برای مثال اگر با وب‌سایتی مواجه شدید که پسوند آن us. بود، مربوط به ایالت متحده آمریکا است. دامنه‌های ir. هم مختص به سایت‌های ایرانی هستند و اگر قصد دارید که فعالیت سایت خود را به ایران محدود کنید، می‌توانید از این نوع دامنه بهره ببرید. البته توجه داشته باشید که برای ثبت دامنه ir. حتما باید مقیم ایران باشید و نسبت به دریافت شناسه ایرنیک اقدامات لازم را انجام دهید.
  • پسوند co: پسوند co. پسوندی جهانی است، روند پیشرفت آن سریع است. co. یک پسوند دامنه در سطح بالا است و مخفف عبارت company یا corporation به معنی شرکت است. نام‌های دامنه co. به آسانی قابل تشخیص، به خاطر سپردن آنها آسان است. دامنه‌های co. چشم‌اندازی بین‌المللی در ثبت دامنه ارائه می‌دهند جایی که ثبت دامنه با احتیاط ضروری است.

معمولا برای انتخاب پسوند دامنه، محدودیتی وجود ندارد اما همان‌طور که پیش از این هم اشاره شد، استفاده از دامنه‌های دات کام در تمام دنیا رواج بیشتری نسبت به سایر دامنه‌ها دارد و بهتر است.

 

جهت مطالعه کامل مقاله به این لینک مراجعه فرمائید.

 

 

(◔ ◡ ◔) دربارۀ من:

📷 علی محمد صَلاحی هستم، نویسنده کتاب شاهراه‌وب و ده‌ها مقاله گسترۀ بازاریابی دیجیتال، مدرس دوره‌های آموزشی آنلاین و وبینار همچنین مشاور و آسیب شناس کسب و کارهای مجازی. به مدیران و کارآفرینان کمک می‌کنم که کسب‌وکارشان را در دنیای دیجیتال بهینه‌سازی کنند تا به درآمدهای بیشتری برسند. از نظر من یکی از مهم‌ترین دلایل شکست در دنیای دیجیتال، باور نداشتن آن است!

📷 تولید محتوا: علی محمد صلاحی

📷 پانوشت: انجام هر کار محالی در واقعیت، غیرممکن در دیجیتال، نیست!

📷 شعار: دنیای دیجیتال، دنیای آرزوها!

📷 وبسایت: www.alisalahi.ir